Hei,

Olen Kaisa. Nelikymppinen takaisin synnyinsijoilleen, Pertunmaalle, muuttanut kahden lapsen äiti. Blogissa jaan ajatuksiani ympäröivästä maailmasta gerontologian näkökulmasta.

Vanhuus ja vanheneminen koskettavat meitä tavalla tai toisella päivittäin, mutta yhteiskunnassamme ne sivuutetaan, jopa piilotetaan ja niihin liitetään negatiivisia leimoja. Koen tärkeänä keskustelun herättämisen, vanhustyön kehittämisen, alalle innostamisen ja ymmärryksen tuottamisen vanhuutta koskien.

Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri (kansanterveys ja gerontologia) sekä yhteisöpedagogi, joka opettelee hetkessä elämisen taitoa ja itsemyötätuntoa.

Tarkemmat tiedot  koulutuksestani ja työkokemuksestani löydät täältä: LinkedIn

”En toivo, että lukija ajattelisi kuten minä ajattelen. Toivon, että hän ajattelee ja ottaa asioista selvää.” (Esko Valtaoja)
Lue täältä blogin syntymisen taustatarina!

Arvoni

Elinikäinen oppiminen

Koen, että elämässä tulisi oppia ja tämä opiskelu jatkuu läpi elämän. Ottamalla asioista selvää ja pohtimalla ymmärrys kasvaa. Yhdessä ajatuksia vaihtamalla se kasvaa vielä enemmän. Mielipiteet eivät ole kallioon hakattuja. Oppimiseen liittyy mielestäni läsnäoloa, kärsivällisyyttä ja sisukkuutta.

Yhdenvertaisuus

Et ole vähempää, et myöskään enempää, kuin muut. Tavoitteet/unelmat kuuluvat kaikille. Altavastaajan äänen kuuleminen on minulle tärkeää ja ilmiöiden eettinen tarkasteleminen minulle ominaista. Koen kuuntelemisen ja kuulemisen taidon edistävän yhdenvertaisuutta.

Oikeudenmukaisuus

Jokaisella on ihmisarvo ja kaikilla tulee olla samat ihmisoikeudet, syrjintä on epäeettistä. Koen kyvyn anteeksiantoon harjoittelun arvoiseksi.

Toisten kunnioittaminen

Arvostan aitoutta olla se kuka on, mutta toisia kunnioittavalla tavalla. Menestys tarkoittaa minulle omaisuuden määrästä riippumatonta itsensä toteuttamista toisia kunnioittaen, kehittymistä siinä, minkä kokee itselleen aidosti tärkeäksi, ymmärtäen, että siihen tarvitaan aina myös muita.

Leikkimielisyys

Arvostan iloa, hassuttelua, suhtautumista itseen välillä hymähdellen. Leikkimielisyys elämässä tuo siihen mukavaa maustetta. Ilo on mukava asia, joka tarttuu myös ympärille.